Miten saat koelypsyt sujuviksi?

Tuotosseurannasta saat kattavat, ajantasaiset ja luotettavat tiedot

Hyödynnä ProAgrian tuotosseurannan teknisiä asiantuntijoita ja uusinta tekniikkaa maitonäytteen otossa. Halutessasi voit ulkoistaa osan näytteenotosta tai koko näyteenoton ProAgrian asiantuntijalle, jolloin saat keskittyä tulosten analysointiin. Kuukausittain tehtävä koelypsy auttaa sinua parantamaan maitotiliä ja antaa luotettavaa tietoa päätöstesi pohjaksi.

Katso videot uusien saranakannellisten pikarien esittelystä

Valiolaisten maitotilojen tuotosseurannassa siirrytään käyttämään huhtikuusta 2015 alkaen uudenlaisia tarvikkeita, jotka ovat maksuttomia tilalle.

 

Esikoodatun viivakoodipullon tuomia teknisiä ratkaisuja

 

Asema- ja putkilypsytiloilla apulaisesi tietojen tallentamisessa on DataHandler. Sillä saat karjan maitotiedot lähetettyä vaivattomasti.

 

 

 

 

 

Viivakooditiedon ja lehmän numeron voit yhdistää EziScannerilla. Sillä voit halutessasi myös tallentaa maitomäärät.

 

 

 

 

 

 

 

Elektroninen maitomittari* eli EMM on erinomainen apuväline koelypsylle sekä putki- että asemalypsyssä. Mittari mittaa maitomäärän, ottaa sopivan määrän näytettä sekä yhdistää viivakoodin ja leh-mänumeron. Saat lisäksi tietoa lehmiesi lypsyn kestosta ja maidon virtausnopeudesta. Lisäksi tiedot siirtyvät automaattisesti tietokantaan.  *Tiedustele saatavuutta ProAgria keskuksestasi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos teet koelypsysi itse, on oiva ja edullinen ratkaisu sinulle käsiskanneri. Skannerin avulla voit yhdistää näytepullon ja lehmän numeron.

 

 

 

 

 

 

Automaattilypsytiloilla koelypsyllä säästät aikaa käyttämällä viivakoodipulloja, koska koelypsyn jälkeen voit käsiskannerin avulla yhdistää nopeasti näytepullon tiedot lehmän numeroon. Jos sinulla ei ole vielä omaa näytteenottolaatikkoa, niin voit vuokrata** laatikon ProAgrialta. Halutessasi voit ulkoistaa osan näytteenotosta tai koko näyteenoton ProAgrian asiantuntijalle, jolloin saat keskittyä tulosten analysointiin. **Tiedustele saatavuutta ProAgria keskuksestasi.

Asiakkaan kertomaa

"Ilman tuotosseurantaa on lehmien laatua ja arvoa melko mahdotonta tietää. Jalostus ja ruokinnan optimointi on ongelmallista ilman seurantaa. Työlistat helpottavat käytännön tekemistä ja arjen suunnittelua. Mistään ei oikeastaan tule mitään ilman tuotosseurantaa."

Vinkki! Tiedätkö jo Senttien sentin tsekkilistasta?

Jaa

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.