Haluatko kehittää marja- tai vihannesyritystäsi?

Haluatko kehittää marja- tai vihannesyritystäsi?

Ota yhteyttä ProAgrian puutarha-asiantuntijaan. Puutarha-asiantuntija yhdessä ProAgria-verkoston muiden osaajien kanssa auttaa sinua johtamaan, suunnittelemaan, toteuttamaan ja seuraamaan niin tuotantoa kuin talouttakin. Asiantuntija auttaa myös aloittavia löytämään vaihtoehtoja yritystoiminnan käynnistämiseksi.

  Kasvustokäynnit antavat tietoa päätöksenteon tueksi

  Kasvustokäyntien sisältö räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan. Niitä voidaan painottaa esim. lannoituksen optimointiin, ajankohtaisiin kasvinsuojelutoimiin, kasvustojen kunnon ja tehtyjen toimenpiteiden arviointiin. Kasvukauden aikaiseen palveluun kuuluu olennaisena osana aktiivinen yhteydenpito.

  Viljelytoimien hienosäätö kasvukauden aikana parantaa tilan satotasoa ja varmistaa kasvustojen pysymisen terveenä, jolloin käytetyt tuotantopanokset tulevat tehokkaaseen käyttöön. Tuorein tieto on helposti saatavilla asiantuntijalta kasvukauden kiireimpään aikaan.

  Kasvustokäyntejä voidaan tehdä myös Neuvo-rahalla.

  Viljelysuunnitelmasta kausi alkaa

  Viljelysuunnittelun tärkeä osa on asiantuntijan kanssa käytävä keskustelu viljelyn strategiasta. Keskustelu käydään pohjautuen edellisen kasvukauden tuloksiin, joita peilataan yrityksen pitkän aikavälin tavoitteisiin ja amrkkinatilanteeseen. 

  Viljelysuunnittelupalvelu sisältää kasvien sijoittelun niille sopiville lohkoille ja suosituksen lohkokohtaisesta lannoituksesta käyttäen tilalle soveltuvia lannoitteita, ml. kastelulannoitteet. Viljelysuunnitelmaan voidaan sisällyttää kasvinsuojelu- ja viljelykiertosuunnitelma sekä jatkopalveluna lohkokirjanpito. Kasvinsuojelun suunnitteluun voidaan käyttää Neuvo-rahaa.

  Talouden seurannan avulla tuotantopanokset tehokäyttöön

  Yrityksen kehittämistavoitteisiin pohjautuva palautekeskustelu kasvukauden onnistumisista ja haasteista on olennainen osa puutarhayritysten asiantuntijapalveluja. Johtaminen lähtee liikkeelle yrityskokonaisuuden hallinnasta ja päämäärien asettamisesta, josta se etenee vuosisuunnitelmien tekemiseen, kehittämiskohtien etsimiseen ja tulosten aktiiviseen seuraamiseen.

  Tuotannon tuloksekas kehittäminen edellyttää tarkkaa talouden seurantaa ja tulosten analysointia. Viljelykasvin tuotantokustannusten tarkastelu auttaa yrittäjää löytämään parhaan tuotantoyhdistelmän. ProAgrian Tilipalvelut yhdistää talouden luvut, tuotannon kehittämisen ja asiantuntijoiden tuen. Asiantuntijoiden avulla talouden tunnusluvuista päästään käytännön toiminnan kehittämiseen.

  Maksuttomat Neuvo 2020 palvelut

  Neuvo 2020

  Puutarhatilojen käytettävissä on Neuvo 2020 -rahaa 10 000 euroa tilaa kohden. Rahaa voi hyödyntää erilaisten Neuvo 2020 -palvelujen hankkimiseen. Lue lisää Neuvo2020-palveluista täällä.

  Lue lisää 

  VoPu - Voimaa puutarhayristysten osaamiseen

  Marjamaat -hanke

  SataVarMa - Mansikanviljelyn kilpailukyvyn parantaminen Lounais-Suomessa

  LuomuKS – Luomuliiketoiminnan kehittämien Keski-Suomessa

  ReVI-hanke 

  Laatumarja - Lounais-Suomi tuoremarjan kärkituottajaksi  

  Lisätietoja

  Lisätietoa antavat oman alueesi puutarhantuotannon asiantuntijat.

  Jätä yhteystietosi lomakkeelle, niin otamme sinuun yhteyttä! Klikkaa tästä.

  Jaa

  Referenssit

  Asiantuntijat

  Hae asiantuntijaa

  Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
   Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
   Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
   Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdän digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.

  Palvelut