Maarit Kari

Maarit Kari
Johtava asiantuntija, energitehokkuus, energiavarat ja -ratkaisut
ProAgria Keskusten Liitto
Urheilutie 6, PL 251
01301
Vantaa

Työskentelen ProAgria Keskusten Liitossa ja palvelen energia-asiantuntijoita koko maassa. Kehitän työkaluja energiankulutuksen laskentaan, raportointiin ja tulosten tulkintaan kun aiheena on energiatehokkuus, energian tuotanto, polttoaineet tai esimerkiksi sivuvirrat energian tuotannossa. Viestin ajankohtaista tietoa energiasta ja energiatehokkuudesta erityisesti energia-asiantuntijoille. Pyrin lisäämään koko organisaatiossa ja kaikilla tuotannon aloilla ymmärrystä energian merkityksestä kustannuksena, energiankäytön tehostamismahdollisuuksista eli mahdollisuuksista saada enemmän euroja ”viivan alle”. Aina ei ole järkevää käyttää vähemmän energiaa vaan esimerkiksi tuottaa enemmän. Tarkoituksenmukaisimmat toimenpiteet ovat tilanne- ja tilakohtaisia. Tärkein energiatehokkuuden kehittämisen työkalu on Maatilan energiasuunnitelma.

Energiatehokkuuden lisäksi työalueeni on energiavarat tilalla tai muussa ympäristössä, energiantuotannon mahdollisuudet ja muut hyötyvaikutukset. Osana energiatehokkuutta on myös kaukonäköinen materiaalitehokkuus ravinteiden, kasvukunnon ja esimerkiksi eläinaineksen suhteen.

Kehitän palveluja, hahmotan tulevaisuuden tarpeita ja helpotan energiatietouden ja  -osaamisen kartuttamista. Tuen energia-asiantuntijoita Neuvo 2020 -palvelujen tekemisessä. Minulla on valtuudet tehdä rakennusten energiatodistuksia. Olen opiskellut energian tuotantoa, energiatehokkuutta, energiajärjestelmiä ja rakennusten energiankulutusta työni ohella. Olen Energiatehokkuudesta kilpailukykyä maaseudulla -hankkeen projektipäällikkö. Hanke on valtakunnallinen energiatehokkuuden koordinaatiohanke ja palvelen sen puitteissa mm. kaikkia Neuvo 2020 -energianeuvojia sekä hanketoimijoita.

Olen koulutukseltani maa- ja metsätaloustieteiden maisteri.

 

Hankkeet

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut

  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.