Uutta Virtaa

Uutta virtaa -hankkeella tuetaan eteläsavolaisia nuoria maatilayrittäjiä ja maaseudun pienyrittäjiä onnistumaan sukupolvenvaihdoksessa ja yritystoiminnan alkutaipaleella. Tavoitteena on, että jatkajat ja luopujat perheineen ovat tyytyväisiä omistajanvaihdokseen liittyviin päätöksiinsä, ja että nuoret saavat varmuutta yritystensä johtamiseen. Lisäksi hankkeessa edistetään maatilojen ja maaseutuyritysten kannattavia yhtiöittämisiä. Hankkeessa toteutetaan pienryhmävalmennuksia, yrityskohtaisia ohjaustapaamisia, aktivointipäiviä ja opintomatkoja. 
 

Pienryhmävalmennukset

Omistajanvaihdosta suunnittelevien pienryhmässä valmistaudutaan omistajanvaihdokseen ja helpotetaan jatkajien verkostoitumista muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Ryhmiä järjestetään vuosittain. Omistajanvaihdoksen toteutumisen jälkeen jatkajan kannattaa osallistua myös aloittaneiden yrittäjien valmennusryhmään.

Äskettäin yritystoiminnan ja maanviljelyn aloittaneiden pienryhmävalmennus tukee uusia yrittäjiä toiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä sekä antaa varmuutta yritystoiminnan pyörittämiseen. Valmennuksessa käsitellään keskeisiä maatilan tai muun yrityksen käytännön johtamisen ja toiminnan asioita, jotka tulevat tai ovat tulleet aloittavan viljelijän ja pienyrittäjän eteen heti toiminnan alkumetreillä. 

Maatilansa tai maaseutuyrityksensä yhtiöittämisestä kiinnostuneille yrittäjille järjestetään pienryhmäkoulutuksia, joissa opastetaan yrittäjiä tiedostamaan ja tunnistamaan tekijät, jotka ovat edellytyksenä yhtiöittämisen kannattavuudelle ja sen soveltuvuudelle oman yrityksen toimintaan. Pienryhmäkoulutuksissa perehdytään syvällisemmin myös siihen, miten osakeyhtiömuodossa toimiminen eroaa muista toimintamuodoista. Sisältöinä on esimerkiksi osakeyhtiön hallintoon, taloushallintoon ja näiden taustalla vaikuttavaan lainsäädäntöön perehtymistä ja muita johtamiskysymyksiä.

 

Aktivointipäivät

Hankkeessa järjestetään aktivointipäiviä sekä maatilojen ja pienyritysten omistajanvaihdoksiin että yhtiöittämiseen liittyen. Lisäksi maatilojen luopujille järjestetään omia, syventäviä tilaisuuksia. Aktivointipäivät ovat maksuttomia, ja niitä toteutetaan samansisältöisinä eri puolilla Etelä-Savoa.
 

Loppusyksyllä 2019 alkavat (klikkaa lisätietoihin ja ilmoittaudu)

Omistajanvaihdospäivä pienyrityksille, Mikkeli 18.11. klo 16.30
Omistajanvaihdospäivä pienyrityksille, Savonlinna 19.11. klo 16.30
 
Maatilayritysten luopujien pienryhmä loppuvuodesta 2019 – Laita yrityksesi myyntikuntoon
 
Tarkemmat tiedot tapahtumista:
 
Seuraa meitä somessa:
 
Lisätietoja:
Jenni Vattulainen, hankevastaava, puh. 044 431 4170, jenni.vattulainen@proagria.fi
Vuokko Ahonen, talouden asiantuntija, omistajanvaihdospalvelut, puh. 040 524 9945, vuokko.ahonen@proagria.fi
 
Toteuttaja: ProAgria Etelä-Savo ry
Toteutusaika: 1.6.2018–31.12.2020.
Rahoitus: Eurooopan sosiaalirahasto, Etelä-Savon ELY-keskus ja Etelä-Savon kunnat.
 
 
 

Yhteydenottopyyntö

Jaa

Tapahtumat

Hanketoimijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
    Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut