Sataideaa

Sataideaa-hankkeen kuva: Essi Jokela
Sataideaa-hankkeen tavoitteena on vahvistaa maatilojen kilpailukykyä ja yhteistyötä sekä välittää tietoa hyvistä käytännöistä ja uusista parannetuista menetelmistä.
 
Hanke koostuu benchmarking-työpakeista ja koulutus-työpaketista. Benchmarking-työpakettiin kuuluvat pienryhmät ja opintomatkat, joissa haetaan parhaita käytäntöjä, kokonaisuuden hallintaa ja lisätään yhteistyötä tilojen välillä. Pienryhmissä pyritään löytämään maatilojen talouden kannalta oleellisia kriittisiä pisteitä. Ongelmien ratkaisuun haetaan yhessä ryhmän ja neuvonnan kanssa parhaita käytäntöjä, joita soveltamalla aikaansaadaan tilatasolla positiivisia muutoksia.
 
Koulutus-työpaketissa tarjoaan pienempiä koulutuskokonaisuuksia tai yksittisiä koulutuspäiviä. Koulutuksissa syvennytään rajattuunteemaan asiantuntijoiden luentojen pohjalta ja tai esimerkiksi tilavierailuilla tai opintomatkoilla. Koulutusta ja koulutuspienryhmiä on mm. siipikarja-, sika-, luomu-, peruna-, siemenviljatiloille sekä maatilojen naisille ja sukupolvenvaihdosta suunnitteleville.
 

Lisätietoa

 
 • Anu Ellä, Nurmiosiot ja benchmarking-toiminta
 • Pasi Nummela, kasvinviljelyosiot
 • Riitta Pietilä, kotieläinosiot
 
Hanketta hallinnoi ProAgria Länsi-Suomi ry ja sitä rahoittaa Satakunnan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Yhteydenottopyyntö

Jaa

Hanketoimijat

 • Anu Ellä
  Valtakunnallinen Huippuosaaja, nurmentuotanto, johtaminen, pienryhmätoiminta
  ProAgria Länsi-Suomi
  040 180 1260
 • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
  Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
 • Tilaa palvelu
  Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut