NurmiArtturi-kehittämishanke (Etelä-Pohjanmaa)

 
HANKE ON PÄÄTTYNYT 30.6.2014.
 
NurmiArtturi-kehittämishankkeen toiminta-aika oli 8.3.2011–30.6.2014.
 
NurmiArtturi on kehittämishanke joka keskittyi säilörehun laatuun ja määrään. Hankkeessa oli mukana 12 pilottitilaa ympäri Etelä-Pohjanmaata, joilla oli käytössä ajosilppuri-, noukinvaunu-, sekä tarkkuussilppurikoneketjuja. Hankkeen päätavoite oli selvittää säilörehuhävikin määrää. NurmiArtturissa seurattiin säilörehun matkaa pellolta loppukäyttäjälle saakka. Hanke oli kolmivuotinen, jonka aikana kerättiin säilörehutietoja kahdelta satovuodelta. Näiden rehujen käyttöä seurattiin edelleen ruokinnassa. Hankkeen aikana järjestettiinn lisäksi tiedotusseminaareja, joissa kuultiin sekä hankkeen tuloksista että erilaisia asiantuntijaesitelmiä.
 
Hankkeen toiminta-alueena oli Etelä-Pohjanmaa ja hankkeen kohderyhmänä olivat säilörehua käyttävät tilat, neuvonta-, ja meijerisektori ym.
 
Hankkeessa tehtiin kasvustokäyntejä, joilla selvitettiin nurmien talvehtimista, rikkakasvien yleisyyttä, paikkauskylvön tarvetta, lannoitusajankohtia yms. Säilörehunteon yhteydessä kerättiin raaka-ainenäytteitä, havainnoitiin siilotyöskentelyä, mitattiin tiivistysaika, punnittiin kuormia ym. Talvella otettiin esimerkiksi säilörehuvarastoista säilörehunäytteitä ja kuutiopainomittauksia. Lisäksi hankkeessa tehtiin muun muassa hävikin hinnan laskentaa.
 
Hankkeen yksityisestä rahoituksesta vastasivat ProAgria Keskusten Liitto, Valio, A-Tuottajat, Osuuskunta Maitosuomi sekä Kemira. ProAgria Etelä-Pohjanmaa toteutti hanketta yhteistyössä TTS:n kanssa.

Jaa

Hanketoimijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut