MaiLi - Maitoa ja Lihaa Etelä-Savosta

 
MaiLi – maitoa ja lihaa Etelä-Savosta on koulutushanke eteläsavolaisille maidon- ja naudanlihantuottajille. Hankkeen tavoitteena on kehittää maito- ja nautatilojen kannattavuutta ja tuottavuutta yrittäjien johtamisosaamisen kasvattamisen ja tuotannon kehittämisen kautta. 
 

Koulutukset

Hankkeeseen voivat osallistua tilan yrittäjät, palkatut työntekijät sekä tulevaisuuden jatkajat. Koulutuksista saa varmuutta talouden hallintaan ja arjen johtamiseen, uusia näkemyksiä ja ideoita maito- ja lihatilojen toimintaan. Koulutustarjontaan kuuluvat:
- koulutuspienryhmät, mm. kansainvälisen viljelijäryhmä (englanninkielinen)
- keskustelu- ja informaatiotilaisuudet sekä webinaarit 
- kotimaan opintomatkat
 
Koulutuspienryhmät kokoontuvat 4-6 kertaa. Tapaamisten välillä ohjelmassa on ohjattuja etätehtäviä, jotka tukevat käsiteltyjä aiheita, pohjustavat ryhmätapaamisia sekä auttavat tiedon soveltamista käytäntöön tilalla. Moniin koulutustapahtumiin on mahdollisuus osallistua myös etänä internet-yhteydellä. Ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu osoitteessa etela-savo.proagria.fi/tapahtumat.
 

Tiedonhankinta

Kouluttamisen ohella  hankkeessa etsitään tietoa mm. tuotannon, talouden ja ihmisten johtamisen työkaluista ja menetelmistä sekä nautojen ruokinnasta ja käsittelystä. Käytäntöjä testataan pilotti- ja koulutuspienryhmissä. 
 

Toimintamalli

Sidosryhmien kanssa yhteistyössä kehitetään toimintamalli, jolla tuetaan maatilayrittäjien investointihankkeita tavoitteena investointiprosessin ja tuotannon käynnistämisen onnistuminen kannattavasti.
 
Seuraa hanketta ja tule mukaan toimintaan!
 
Hankkeen kesto: 1.12.2018-30.6.2021.
Rahoitus: Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.
 
Lisätietoja:
Liisa Heinonen, maidontuotannon asiantuntija, hankevastaava, ProAgria Etelä-Savo, p. 043 824 9506, liisa.heinonen@proagria.fi
Outi Kiesilä, maidon- ja naudanlihantuotannon asiantuntija, ProAgria Etelä-Savo, p. 0400 693 090, outi.kiesila@proagria.fi

 


Yhteydenottopyyntö

Jaa

Tapahtumat

 • Kainuu ja maakunnat 31.03.2020

  Navettarastit ja seminaari Tilaisuus peruttu, siirretään syksyyn.

  Tilaisuus peruttu keväältä siirrety syksyyn. Navettarastien teema: "Navetan rakentamisprojekti".

 • Etänä 05.11.2020

  Verskit viljelijät

  Olitko mukana Startin, Hymyn tai Uutta virtaa -hankkeen spv-pienryhmässä? Tai et ehkä niissä, mutta haluat vähän muutosta, uutta tietoa?

 • Webinaari/ Teams 16.11.2020

  Puhtia palkokasveista!

  Miksi kannattaa sisällyttää palkokasveja karjatilan viljelykiertoon? Syvenny aiheeseen ennen ensi vuoden viljelysuunnittelua.

 • Webinaari/Teams 19.11.2020

  Tautisaneerausta nautatilalla

  Toimintaohjeita tappioiden minimoimiseksi ja taudin leviämisen estämiseksi.

 • Webinaari/Teams 21.01.2021

  Seostreffit

  Toimivan seosrehuruokinnan kulmakivet - asiaa reseptiikasta, valmistuksesta ja ruokinnasta. Videohavaintoja eri vaiheista käytännössä..

Hanketoimijat

 • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
  Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
 • Tilaa palvelu
  Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut