EcoStack, EU-hanke kestävän maataloustuotannon edistämiseksi

EcoStack -hankkeen aloituskokous pidettiin Porticissa, Italiassa lokakuussa 2018. Yli 50 osallistujaa kokoontui Porticin Napolin yliopiston Maataloustieteiden osastolle, joka sijaitsee Porticin kuninkaallisessa palatsissa, keskustelemaan hankkeen käytännön toimista.
 

EcoStack (Stacking of ecosystem services: mechanisms and interactions for optimal crop protection, pollination enhancement, and productivity) on syyskuussa 2018 alkanut viisivuotinen EU:n Horizon 2020 -ohjelman alla oleva tutkimus- ja innovaatiohanke. Hankkeen kokonaisbudjetti on kymmenen miljoonaa euroa. 

Hankkeen tavoitteena on kehittää ja tukea ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävää kasvintuotantoa esimerkiksi hyödyntämällä ekosysteemipalveluja. Hanketta koordinoi Napolin yliopisto Italiassa ja siihen kuuluu 24 yhteistyökumppania 13 eri Euroopan maasta, joilla on monipuolisesti asiantuntemusta eri maatalouden osa-alueista Euroopassa. Suomesta hankkeessa ovat mukana Luonnonvarakeskus, Turun yliopisto, ProAgria Keskusten Liitto, Forestum Oy ja Aasatek Oy. EcoStack-hanke perustuu monitieteiseen tutkimukseen ja tarkoituksena on, että maatalouden eri toimijat osallistuvat yhdessä uuden tiedon tuottamiseen ja levittämiseen. Hankkeessa kehitetään sidosryhmien johdolla uusia viljelykäytäntöjä taloudellisten ja ekologisten hyötyjen tuottamiseksi niin viljelijöille, luonnon monimuotoisuudelle kuin yhteiskunnallekin. 

Lisätietoa EcoStack-hankkeesta. 

Hankkeen uutiskirjeet

Tapahtumia

 

EcoStack-hankkeen logo   Horizon 2020 -logo


Yhteydenottopyyntö

Jaa

Hanketoimijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut