COOPID - hyviä malleja biotalouteen

Vuorenmaan tila Haapavedellä on toiminut biokaasusta saatavalla energialla jo 15 vuoden ajan. Tilalla on myös julkinen biokaasupolttoaineen jakelupiste. Kuva: Valio Oy

Tiedonvaihtoa alkutuotannon innovatiivisista biotalousratkaisuista

COOPID-hanke saattaa yhteen alkutuotannon toimijoita eri puolilta Eurooppaa ja jakaa tietoa hyvistä biotalouden toimintamalleista. Hankkeessa on mukana kymmenen Euroopan maata; suomalaisina kumppaneina ovat ProAgria Oulu ja Oulun Maa- ja kotitalousnaiset.

Osallistujamaat kokoavat alueellisia biotalousverkostoja ja menestystarinoita onnistuneista biotalouden liiketoimintamalleista. Kustakin partnerimaasta on valittu menestystarina, joka on esimerkki erityisen onnistuneesta
biotalouden liiketoimintamallista. Suomalaisia biotalouden menestystarinoita kartoitettiin liki 20, joiden joukosta Suomen menestystarinaksi nousi Valion hiilineutraali maitoketju. Menestystarinat esitellään vierailuilla tai virtuaaliesittelyillä partnerimaiden COOPID-verkostoille.

Kokemuksia ja hyviä malleja nostavat esiin syksystä 2021 alkavat biotaloustyöpajat, joihin ovat tervetulleita sekä alkutuottajat sidosryhmineen että kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Aikataulu 1.1.202131.12.2022

Lue lisää


Jaa

Hanketoimijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut