ProAgria Tapahtumat Oy kokoaa alan ammattinäyttelyt

4 min read

Kumppanimme

ProAgrian näyttelyt on keskitetty ProAgria Tapahtumat Oy:hyn

Proagria tapahtumat oy

ProAgria keskukset ja Liitto sekä ruotsinkielisen neuvonnan vastaavat organisaatiot ovat keskittäneet kaikki näyttelynsä yhteen yhtiöön ProAgria Tapahtumat Oy:hyn. Yhtiön avulla varmistetaan, että jatkossakin Suomessa on hyviä ja laadukkaita ammattinäyttelyitä. Näyttelyiden kehitystä suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä näytteilleasettajien ja -kävijöiden kanssa, joiden tarpeet ja toiveet ohjaavat tekemistä. Näyttelykävijöiden tarpeita luodataan tiiviisti ProAgrian asiakkaiden, yrittäjäjäsenien ja jäsenien kanssa, jotta saadaan erittäin kattava näkymä viljelijän arkeen ja tarpeisiin.

ProAgrian näyttelyt ovat omistajien eli viljelijöiden haluamia uuden teknologian, tiedon ja menetelmien tutustumispaikkoja ja suosittuja kohtaamis- ja verkostoitumispaikkoja. ProAgria on järjestänyt maatalouden ammattinäyttelyitä 1800-luvulta alkaen.

Lisäksi ProAgrialla on merkittävä yhteistyösopimus Suomen Messut Osuuskunnan kanssa. Yhteistyöllä panostetaan yhdessä syksyn konenäyttelyihin KoneAgriaan ja Helsingin Maatalouskonemessuihin, joissa mukana kattavasti koko sektori näytteilleasettajineen maatalouskoneet, -teknologia, menetelmät, tarvikkeet, tieto ja osaaminen.

Asiakaslähtöiset ja uudistuneet näyttelyt

ProAgrian ammattinäyttelyitä ovat

Lisäksi yhtiö järjestää paikallisesti Jyväskylässä keväällä järjestettävät Metsämme- ja Retkelle-messut ja Wemmi-kevätmarkkinat sekä syksyllä järjestettävä Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinat.

KoneAgria – vahva ja suomalaisen maatalouden osaava

KoneAgria 14.-16.10.2021 Tamereella

KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä maatalouden ja maaseudun ammattilaisten, maatalouskoneiden, tarvikkeiden ja palvelujen erikoisnäyttely. Tapahtuman järjestää vuonna 2021 Suomen Messut Osuuskunta ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannoista Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa 14.-16.10.2021.

KoneAgria on tunnettu, arvostettu ja vahva konenäyttely, joka kokoaa alan ammattilaiset ja sisältää runsaasti myös alaan liittyvää ammattitietoa erilaisina ohjelmina. Tapahtuman historia juontaa juurensa 1980-luvulle saakka ja järjestetään nyt kuudettatoista kertaa. Edellisen kerran KoneAgria järjestettiin vuonna 2019 Jyväskylässä ja siellä vieraili yli 12 000 henkilöä.

www.koneagria.fi

#koneagria2021

KoneAgria järjestään parittomina vuosina ja parillisina vuosina järjestetään Helsingin MaatalousKonemessut. Seuraavan kerran MaatalousKonemessut järjestetään 13. – 15.10.2022.

Farmari – asiaa ja elämyksiä

Farmari maatalousnäyttely on vahva ammattinäyttely, joka kokoaa alan ja on sen toimijoiden ja kuluttajien kohtaamispaikka. Seuraavan kerran Farmari

Farmari Mikkelissä 30.6.-2.7.2022

järjestetään 30.6.2022 – 2.7.2022 Mikkelissä uudistuneella alueella Kalevankankaalla. Farmari kokoaa kattavasti koko elintarvikeketjun näytteilleasettajat panosteollisuudesta elintarvikejalostajiin asti. Mukana on vahvasti myös metsäsektori.

Laaja yhteistyökumppaniverkosto takaa näyttelyn ammatillisen ja kiinnostavan sisällön. Tulevaa Farmaria ovat mukana rakentamassa laaja kattaus maatalouden ja maaseudun toimijoita ja kaikki näyttelyn pääyhteistyökumppanit: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk, LähiTapiola, Metsä Group, Mikkelin kaupunki, Valio ja Viestilehdet.

Peltopäivä ja Pohjanmaan peltopäivä

Pohjanmaan Peltopäivä logo

Kesän kasvintuotannon isoin ammattitapahtuma on heinäkuussa vuorovuosin järjestettävät Pohjanmaan Peltopäivä ja Västankvarnin Peltopäivä. Tapahtumat kokoavat yhteen ammattiviljelijät ja kasvintuotantosektorin toimijat.

Tapahtumassa näkee konkreettisesti miltä eri lajikkeet ja toimenpiteet näyttävät kasvustossa. Esillä peltopäivissä ovat viljojen, öljy- ja erikoiskasvien lajikkeet, lannoitus ja kasvinsuojelu. Tapahtumat tarjoavat kävijöille oivan tilaisuuden hakea uusia toimintatapoja ja vertailla eri vaihtoehtoja omaan kasvintuotantoonsa. Keskustelut asiantuntijoiden sekä muiden näyttelykävijöiden kanssa tarjoavat hyvän mahdollisuuden kehittää omaa toimintaa.

Tietoiskuissa ja muissa ohjelmanumeroissa pureudutaan ajankohtaisiin teemoihin.

Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinat

Wemmi Ween maan viljaa -markkinat logo

Wemmi on keskisuomalaisille tutuksi tullut syysmarkkinatapahtuma Jyväskylässä, jonne tullaan ostoksille ja viihtymään. Tapahtuma järjestettiin vuonna 2020 jo 27. kerran.

Wemmi keskittyy luomu- ja lähiruokaan ja tarjolla onkin sadonkorjuutuotteita kattavasti niin järvistä, pelloilta ja puutarhoista. Tapahtumassa on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella monenlaisia herkkuja. Markkinoilta löytyy myös runsaasti kotimaisia kädentaidon tuotteita. Mukana on myös Suomen käsityöyrittäjien käsityökortteli.

Wemmi - Ween maan viljaa järjestetään seuraavan kerran 18.-19.9.2021 Jyväskylässä.

www.wemmi.fi

Metsämme, Retkelle ja Wemmi-kevätmarkkinat

Metsämme-messut Tietoa, taitoa ja elämyksiä -logo

Metsämme-messut on metsästä tai metsän omistamisesta kiinnostuneiden tapahtuma. Ohjelmassa ja osastoilla nostetaan esiin ajankohtaisia asioita ja annettaan vinkkejä metsän hoitoon, puukauppaan, verotukseen, metsätilojen ostoon- ja myyntiin. Vuonna 2021 Metsämme-messut sulautuu osaksi Tampereen KoneAgriaa.

www.metsämme.fi

Retkelle-messujen logo "Luonto on yhden askeleen päässä"

Retkelle-messut tuo yhteen retkeilijät ja luontomatkailusta kiinnostuneet kokemustasosta riippumatta. Messuilla korostetaan luontoon lähtemisen helppoutta.

Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii Retkipaikka.fi – Suomen suosituin luontomatkailumedia.

Tapahtumassa saat tietoa luonnossa liikkumisesta. Tutustu myös luontomatkailupalveluihin, retkikohteisiin sekä retkeilytarvikkeisiin. Messuilla tapaat luonnossa liikkumiseen ja kuntoiluun liittyviä yrityksiä, yhdistyksiä, oppilaitoksia ja medioita. Unohtamatta Suomen suosituimpia retkibloggareita. Osallistu sinäkin Jyväskylän parhaaseen nuotiopiiriin!

www.retkellemessut.fi

Wemmi Kevätmarkkinat logo

Wemmi-kevätmarkkinat on kaikkien hyvästä ruuasta ja kotimaisista tuotteista kiinnostuneiden tapahtuma. Keväällä nostetaan esille erityisesti luomu- ja lähiruoka sekä kotimaiset käsityöt. Mukana on myös Suomen käsityöyrittäjien käsityökortteli.

www.wemmi.fi

Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinat sekä Retkelle-messut järjestetään 18.-19.9. Jyväskylän Paviljongissa.
Metsämme-messut sulautuvat osaksi Tampereen KoneAgriaa 14.-16.10.2021.