Keep trying, keep reaching, keep dreaming

Syksyllä 2012 kävin Belgiassa moikkaamassa ystäviäni. Teimme samalla myös päiväreissun Brysseliin. Kävellessämme EU-korttelissa DG AGRIn ohi (rakennuksen tunnistaa helposti sen seinässä olevista maatalousaiheisista kuvista), otin talosta kuvan ja sanoin seurueelleni, että ”tuossa rakennuksessa tulen vielä jonain päivänä työskentelemään”.

Nyt puolitoista vuotta myöhemmin en ihan vielä työskentele DG AGRIssa, mutta viereisessä rapussa DG MAREssa. Syömme lounasta aina DG AGRIn ruokalassa, joten voisi sanoa että olen päässyt puolessatoista vuodessa hyvin hyvin lähelle tavoitellutta unelmaani.

DG AGRI BRUSSELS

Maanantaina minulla oli ehkä myös elämäni lähin mahdollisuus tavata Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama. Meille stagiairelle oli varattu 13 paikkaa keskiviikkona 26.3. Obaman pitämään seminaariin. Kädet täristen täyttelin ilmoittautumislomaketta, sillä viestin mukaan nopeimmat 13 saavat paikan ja itse lähetin lomakkeen kaksi minuuttia viestin vastaanottamisen jälkeen. Iltapäivästä tuli viesti, että Stage Committee on muuttanut valintaprosessia ja nyt 300 ilmoittuneiden kesken 13 onnekasta valitaan ”lottoarvonnalla”. No arpa, ei tälläkään kertaa osunut minuun. Pahus, tämä olisi ollut aivan mieletön tilaisuus. Olen kuitenkin ihan fiiliksissäni kun Obama on keskiviikkona minusta vain 650 metrin päässä Eurooppa-neuvostossa huippukokouksessa. Bryssel tulee olemaan ihan sekaisin tämän päivän, sillä Obama vierailee ensimmäistä kertaa Brysselissä ja mm. koko Brysselin metro suljetaan.

Mielestäni jokaisella ihmisellä pitäisi olla unelmia ja asioita joita kohti tavoitella. Ilman tavoitteita ja määrätietoisesti niitä kohta suuntaamista, olisin itse ainakin ihan hukassa. Ai että, minkä mahtava fiiliksen siitä saa kun on saavuttanut itselleen asettamansa tavoitteen tai unelman. Tosin siitä tippuu maanpinnalle aika pian, sillä on jo asetettava elämällensä uusia tavoitteita joita kurkotella. Pitää kuitenkin muistaa, että itse tavoitteen saavuttaminen ei ole se ”tärkein” asia, vaan siitä matkasta nauttiminen joka tavoitteen saavuttamisen aikana tulee talsittua. Muistakaahan asettaa itsellenne tavoitteita, myös niitä ehkä liian tavoitettavissaoleviakin, sillä et koskaan tiedä mitä matkan varrella tulee tapahtumaan. Olin aina elänyt siinä toivossa, että en koskaan tule tapaamaan Obamaa, mutta tänään pääsin jo niiden 300 onnellisen joukkoon joista valittiin 13 (nopeimmat matemaattisälyiset henkilöt voivat laskea minulle todennäköisyysprosentin Obaman tapaamiselle).

Sunnuntaina lentelin Suomesta takaisin tänne ”kotiin” Brysseliin nopean Suomi-visiittini jälkeen ja lentokoneessa Iltalehteä lueskeltaessani eteeni osui Peter Vesterbackan haastattelu. Hän osui kyllä asian ytimeen toteamalla: ” Suomessa ja Euroopassa on sellainen mentaliteetti, että ei saa tavoitella liikoja ja ei saa mennä liian hyvin. Meidän pitää päästä siitä yli. Turha vaatimattomuus on oikeasti turhaa, pitää tavoitella korkealle. Pitää tehdä isoja juttuja, nostaa niitä rohkeasti esiin ja olla ylpeä siitä mitä tekee”.

Kiitos Peter, että mainitset asian ääneen. Tosin, ei riitä että vain toteamme asian, meidän on myös tehtävä asian eteen jotain. Peter on jo aloittanut ja huomatkaa mitä kaikkea hän on saanut aikaiseksi. Aloita sinäkin jo tänään ja vaikka elämä ei aina ole ruusuilla tanssimista, on kaikki yleensä ollut sen arvoista.

 

 

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

Muualla blogeissa