Uusia asiakkaita ja myyntikanavia Sirha-messuilta

02.02.2017

Suomalaiset pientuottajat menestyvät hyvin Ranskan vaativilla elintarvikemarkkinoilla

ProAgria Etelä-Suomi ja ranskalainen partnerinsa Action Finland! olivat omalla osastollaan mukana kansainvälisillä hotelli-, ravintola- ja catering-alan messuilla Ranskassa Lyonissa.
Kaikille tuotteillaan mukana olleille suomalaisyrityksille saatiin solmittua uusia asiakaskontakteja ja myyntikanavia. Suomalaisten luksuselintarvikkeiden vienti Ranskaan sai uuden, merkittävän askeleen eteenpäin.
Tuotteita esiteltiin ranskalaisen Rungis-tukkutorin kahden tuhannen neliön suuruisella osastolla. Rungis-tukkutorilta suomalaisille tuotteille on saatu sillanpääasema. Monet tuotteista ovat tämän maailman suurimman tuoretuotteiden markkinapaikan valikoimassa ja löytävät sitä kautta käyttäjänsä.
SIRHAssa vieraili noin 190 000 hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattilaista 135 eri maasta.
 

Suomalaisia pientuottajien herkkuja viedään Ranskaan

Vuosi sitten suomalaiset elintarvikealan yritykset esittelivät huipputuotteitaan ranskalaisille keittiömestareille ja medialle Pariisissa. Vastaanotto oli hyvä ja monet tuotteet löysivät tiensä merkittävien pariisilaisten catering-yritysten listoille. Ranskaan on lähtenyt viimeisen vuoden aikana kymmeniä toimituksia suomalaisia herkkuja.
– Ranskassa ja Ranskan kautta muuallakin maailmassa olisi enemmänkin kysyntää suomalaistuotteista. Maailman huippukeittiömestarit etsivät koko ajan uusia, laadukkaita raaka-aineita, joilla he voivat erottua massasta. Hyvä tuote ei yksinään riitä, palvelu on tärkeä osa kokonaisuutta, toteaa suomalaistuotteiden viennin edistäjänä toimiva Jarna Coadic, Action Finland! Pariisista.
Johanna von Wright Åbyn Leipomolta Porvoosta on mukana ProAgria Etelä-Suomen Ranskan vientiohjelmassa.
– Valmistamme käsityönä ohuita ruisterälehtisiä, jotka soveltuvat juustojen kanssa tai erilaisiin cocktail-tarjoiluihin. Ranskalaiset ovat pitäneet tuotteistamme, jotka ovat luomua ja valmistetaan perinteisen reseptin mukaan. Ranskasta on tullut tärkein vientimaamme, olemme vieneet sinne jo lähes 150 000 terälehtistä.
 

Tarkkaan valikoidut tuotteet ja yritykset

– Olemme tarkoin valikoineet ja ottaneet mukaan vain tuotteita ja yrityksiä, joilla on todellisia mahdollisuuksia menestyä näillä haastavilla markkinoilla. Tällä kertaa konkreettisesti oli esillä 10 eri yrityksen tuotteet ja lisäksi tuotekatalogista löytyi tiedot 123 suomalaisesta huipputuotteesta ja niiden saatavuudesta. Vienti on pitkäjänteistä työtä, mutta se on mahdollista myös pienelle elintarvikealan yritykselle, kun kohdemaasta löytyvät oikeat markkinat ja partnerit. Suomalaiset tuotteet eivät ehkä ole kaikkein tunnetuimpia maailmalla, mutta kiinnostavat juuri erikoisuutensa takia. Pohjolan eksotiikka, korkea laatu, puhdas luonto ja yksilöllisyys ovat valttejamme, kertoo elintarvikeasiantuntija Tuula Repo ProAgriasta.
ProAgria Etelä-Suomi käynnisti vuoden 2015 lopulla suomalaisten luksus- ja huippuelintarvikkeiden viennin Ranskaan. Toimialueena on koko Suomi. – Tuotteiden valikointi tapahtuu aina yhdessä merkittävien ranskalaisten keittiömestareiden ja partnereiden kanssa. Prosessit ovat monesti pitkäkestoisia ja vaativia mutta kun löytyy sopiva tuote ja yritys niin ranskalaiset ruoka-alan huiput ovat sille myös uskollisia, korostaa Repo.
 
Lyonissa mukana olleet yritykset
Alabi Oy, Utajärvi, perunalepuskat, www.omaleipuri.fi
Fp Kotaja Oy, Vampula, ruusunterälehtihillo, www.finnishplant.com
Haganol Oy, Lahti, salmiakkijauhe, salmiakkimixeri, www.haganol.fi
Hukka Design Oy, Tuupovaara, vuolukivituotteet, www.hukka.fi
Kainuun Sienijaloste Oy, Vaala, sienet, sienisipsit, www.sienesta.fi
Lyotech Oy, Vantaa, kuivatut marjatuotteet, www.lyotech.com
Malmgårdin Viljamakasiini Oy, Pernaja, viljatuotteet, www.malmgard.fi
Petäjälammen Herkku Oy, Kuusamo, perunarieskat, www.petajalammenherkku.fi
Vavesaaren Tila Oy, Kangasniemi, luomumarjamehut, www.vavesaarentila.fi
Åby Foods Oy, Porvoo, ruisterälehtiset, www.abyfoods.fi

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.