Usein kysytyt kysymykset kesätyöhausta

3 min lukuaika

Tietoa ProAgriasta

Tutustu kesätöiden mahdollisuuksiin ProAgriassa.

Kesarekry2019rekryportaalikuva

Mitä työtehtäviä ProAgrialla on tarjota?
ProAgrialla on tarjolla kesätöitä laajasti koko organisaatiossa. Kiinnostuksesi ja osaamisesi mukaan työsi voi olla avustavaa asiantuntijatyötä maatalouden ja maaseutuneuvonnan asioissa, erilaisissa hankkeissa työskentelyä, järjestelytöitä mm. näyttelyissä ja pellonpiennarpäivissä tai tuotannollisia töitä esimerkiksi tuholaistarkkailussa tai viljelytarkastuksissa. Laita kesätyöhakemukseesi tarkasti työt, jotka sinua erityisesti kiinnostavat ja mistä sinulla on jo kokemusta ja osaamista aikaisemmista työpaikoistasi tai opiskeluistasi.

Lue lisää ProAgrian toimialoista.
Milloin ja miten voin hakea kesätöihin?
Hae meille kesätöihin sähköisen rekrytointiportaalimme kautta www.proagria.fi/rekry. Kesätyöhakumme 2022 aukeaa 1.12.2021.
Lähetin hakemuksen, mutta en ole kuullut sen jälkeen mitään. Tuliko hakemukseni perille?
Jättäessäsi sähköisen hakemuksen rekrytointiportaaliimme olet luonut itsellesi käyttäjätunnuksen. Kirjautumalla järjestelmään pääset tarkastelemaan ja muuttamaan tietojasi. Näet myös, oletko jättänyt meille hakemuksen.
Yhteystietoni ja ansioluetteloni ovat muuttuneet merkittävästi sen jälkeen, kun jätin hakemuksen. Miten voin korjata tietojani?
Voit muuttaa tietojasi kirjautumalla sähköiseen rekrytointiportaaliimme sähköpostiisi tulleilla tunnuksilla.
Olen jättänyt kesätyöhakemuksen jo edellisenä vuonna. Teenkö uuden hakemuksen?
Jos olet hakenut ProAgrialle aiemminkin sähköisen rekrytointiportaalimme kautta, sinun ei tarvitse täyttää kaikkia tietojasi uudestaan. Lähetä päivitetyt tietosi uudestaan, jolloin ne tulevat mukaan kyseisen vuoden hakuun. Tämä tapahtuu kirjautumalla sisälle sähköiseen rekryjärjestelmäämme.
Pitääkö olla 18-vuotias, jotta voi hakea töitä?
Kyllä. Tarvitaanko ajokortti ja oma auto kesän aikana? Ajokortti ja oma auto katsotaan eduksi. Mille ajanjaksolle työtehtävät ajoittuvat? Työt ajoittuvat pääsääntöisesti touko-syyskuun väliselle ajalle tehtävästä riippuen.
Olen vaihto-opiskelemassa toisessa maassa, mutta tulen kesäksi Suomeen. Onnistuuko kesätöihin tuleminen vaihdosta huolimatta?
Jos palaat riittävän ajoissa takaisin Suomeen aloittaaksesi perehtymisen kesätyöhösi, onnistuu kesätöihin tuleminen. Asiasta kannattaa mainita hakiessasi töitä ja keskustella käytännön järjestelyistä rekrytoivan esimiehen kanssa.
Paljonko kesätyöntekijöitä otetaan?
Otamme kesätyöntekijöitä joka vuosi tarpeen mukaan ja tarve saattaa vaihdella vuosittain. Useimmiten ProAgria palkkaa 10-20 kesätyöntekijää ympäri Suomen.
Milloin saan tietää, onko minut valittu?
Valinnoista ilmoitetaan viimeistään huhtikuun aikana henkilökohtaisesti.
Miten voin erottua muista hakijoista?
Tärkeintä hakemustasi jättäessä on kuvata mahdollisimman hyvin, millaiset tehtävät sinua kiinnostavat ja antaa todenmukainen kuva omasta osaamisestasi. Myös oikeakielisyyteen ja luettavuuteen on hyvä kiinnittää huomiota. Rekryjärjestelmässämme on myös mahdollisuus jättää liitetiedostoja, jota kannattaa hyödyntää erottuakseen muista.
Minkä alan opiskelijoita otetaan kesätöihin?
Maatalousalan yrityksenä ProAgria palkkaa töihin enimmäkseen alan korkeakouluopiskelijoita, agronomeja tai agrologiopiskelijoita, tai sopivan taustalla olevia ammattikoululaisia. Opintosuuntauksista yleisimmät ovat maatalousekonomia, kotieläintiede, kasvintuotanto, agroekologia sekä puutarhatiede. Tietotekniikan ja maatalouden tuotantotalouden tuntemus katsotaan eduksi. Lisäksi kesätöitä on tarjoilla kauppatieteiden opiskelijoille sekä myös muiden alojen opiskelijoille.
Voiko ensimmäisen vuoden opiskelija päästä kesätöihin? Entä lukiolainen?
Ensimmäisen vuoden opiskelija voi päästä kesätöihin. Myös 18 vuotta täyttäneet lukiolaiset voivat hakea.
Voinko jatkaa osa-aikaisissa töissä kesän jälkeen?
Mahdollisesti. Jos sinulla opiskelujen puolesta on mahdollisuus työskennellä osa-aikaisesti kesän jälkeen, kannattaa tästä mainita hakemuksessasi erikseen. Joskus kesätyöntekijä jatkaa ProAgrialla kesätöiden jälkeen. Tästä sovitaan erikseen.