Traktorikynnön SM-kilpailut 24.-25.9.2010 Mäntsälässä

10.06.2011

Traktorikynnön SM-kilpailut 24. - 25.9.2010
Saaren kartanolla Mäntsälässä  (Keuda, Paroninkuja 20/Pohjoinen pikatie 800, Saarentaus)

Traktorikynnön SM-kilpailut kokoavat yhteen maamme parhaimmat kyntäjät taistelemaan Suomenmestaruuksista ja edustuspaikoista Maailmanmestaruuskyntökilpailuihin, jotka järjestetään ensi keväänä Lindevadissa Ruotsissa. SM-kynnöissä on neljä kilpailusarjaa: yleinen, nuorten, veteraanien ja paluuaurojen sarjat. Perjantaina ratkotaan sänkikynnön ja lauantaina nurmikynnön Suomenmestaruudet. Päivät käynnistyvät kilpailijoiden traktorimarssilla klo 9.00. Perjantain avauksen suorittaa kansanedustaja Juha Korkeaoja ja lauantain Mäntsälän kunnanhallituksen pj. Veijo Peltola.

Kyntökilpailuilla on perinteinen ja pitkä historia. Ensimmäiset kilpailut järjestettiin vuonna 1953 Helsingissä ja tulevat kilpailut ovat järjestyksessään 57. Kyntötoiminnan tavoitteena on mm. säilyttää kyntökulttuuria ja ylläpitää kyntötaitoja, sekä edesauttaa maatalouden kehitystä kynnön lisäksi myös kaikilla muilla maatalouden osa-alueilla.

Päivän aikana on työnäytöksiä traktoreilla ja maanmuokkauskoneilla!

Esittelyssä molempina päivinä Valtran traktorien hevosvoimaa ja etukuormainten käsittelynäppäryyttä. Traktoreita pääsee itsekin kokeilemaan. Kokeiltavana myös hevoskyntöä lajissaan Suomenmestareiden ohjeistuksella ja gps-paikannusta traktori-testiradalla. Polttoainetta säästävän ajotavan saloihin voi tutustua taloudellisen ajon pisteellä, missä halukkaat traktorikuskit voivat kokeilla, kuinka paljon polttoainetta kuluu erilaisten tehtävien suorittamiseen. NHK-keskus Oy:n pisteellä on mahdollista kokeilla Kuhn:in kyntöauroja, kultivaattoreita ja nostolaitteita. Suomen Suorakylvö Oy tuo nähtäväksi Semeato TD Tronic suorakylvökoneen sekä Evers jankkurin. Yhtenä tapahtuman tärkeänä teemana on energiatehokkuus. Tutustua voit mm. paikalla olevaan tuulivoimalaan Mäntsälän Sähkön esittelypisteellä.

Tule nauttimaan ulkoilupäivästä pellon laidalla, viihdykettä tarjoaa mm. kyntöshow!

Perjantaina on luvassa uutta ja vanhaa, kun hevonen, vanha 50-luvun Valmet ja uusi turbotraktori Fendt kohtaavat toisensa vii-lunkääntökisassa vailla vertaa! Lauantaina kyntöshowalueen valtaavat 50- ja 60-luvun traktorimerkit pakoputket punaisina puksuttaen. Wanhat veteraanitraktorit kilpasilla - kyntökisassa ovat lähtöviivalla mm. Valmet, Zetor, Fordson ja Belarus merkit. Koneita pääsee ihastelemaan myös aivan läheltä. Show-näytökset molempina päivinä klo 11.30.

Yritysesittely alueella on myynnissä mm. hevostarvikkeita, työvaatteita, suojavarusteita ja voiteluaineita. Pellon reunalla on tarjolla grillimakkaraa, lettua ja kahvia lisukkeilla. Perheiden pienimmille on lisäksi tarjolla he-vosajelutusta. Kävijöillä on myös mahdollisuus kokeilla hevoskyntöä. Hevosista perjantaina on paikalla hevos-kynnön SM-hopeaa voittanut Uuras ja lauantaina SM-kultaa voittanut Napsukka.

Tervetuloa viettämään mukavaa syyspäivä Saaren kartanon kauniisiin maisemiin!

Tapahtuma on maksuton!
Kisat ovat avoinna klo 9 - 16

Vastuullisena järjestäjänä toimivat ProAgria Uusimaa ry ja SM-kyntötoimikunta.

Yhteistyössä mukana Keski-Uudenmaan ammattiopisto (Keuda) ja Mäntsälän kunta. Kisojen päätukijoina Valtra, Viljavuuspalvelu, OP Pohjola, KoneAgria, Tapiola, Uudenmaan Maatalousneuvontasäätiö sekä Rauha ja Ilmari Auerin Säätiö.

Lisätietoja
Kenttämestari Jarmo Keskinen, ProAgria Uusimaa ry p. 020 747 2512 tai www.proagria.fi/traktorikynto
 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.