Ruokatieto

1 min lukuaika

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta sekä Hyvää Suomesta -merkistä.

Ruokatieto logo 620x360 0

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta sekä tekemällä tunnetuksi Hyvää Suomesta -merkkiä suomalaisen elintarvikkeen tunnuksena. Päämääränä on lisätä suomalaisen ruuan arvostusta ja menekkiä, levittää ruokaan liittyvää tietämystä ja osaamista sekä vahvistaa suomalaisen ruokaketjun kilpailuetua.

Yhdistyksellä on noin 260 jäsentä, joihin kuuluvat kaikki Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset sekä muita suomalaista ruokaketjua edustavia yhteisöjä.

Tietohaarukka-julkaisussa Ruokatieto Yhdistys ry kokoaa vuosittain keskeiset, tuoreet ruuan tuotantoa ja kulutusta koskevat tilastot. Julkaisu on ilmestynyt jo vuodesta 1965 lähtien.

Julkaisun tuottaa Ruokatieto yhteistyössä Agronomiliiton, Elintarviketeollisuusliiton, Luonnonvarakeskus Luke:n, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n, Svenska Lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n ja ProAgria Keskusten Liiton kanssa.

Lisätietoa www.ruokatieto.fi

Tutustu uusimpaan Tietohaarukka 2016 -julkaisuun