Peltokasvien kasvinsuojelu 2015 -julkaisu ilmestyy - Vertaa helposti ja säästä kasvinsuojelun kustannuksissa

13.02.2015

Mediatiedote 13.2.2015

Peltokasvien kasvinsuojelu 2015 -julkaisu auttaa arvioimaan eri kasvinsuojeluaineiden ominaisuuksia, tehoja ja kustannuksia, mikä helpottaa oikean kasvinsuojelumenetelmän valinnassa. Kirjasta löytyvät eri valmistajien mark­kinoilla olevat kasvinsuojeluaineet, niiden käyttösuositukset ja keskimääräiset ainekustannukset sekä ympäristöriskejä koskevat huomautukset. Julkaisu ilmestyy 13.2.2015 ProAgria Keskusten Liiton julkaisuja -sarjassa.

Kasvinsuojelutoimijoiden tarjonta on laajentunut

– Kasvinsuojelumarkkinoiden toimijakentässä on tapahtunut viime aikoina paljon muutoksia ja verkkokauppatarjonta on lisääntynyt, joten viljelijän kannattaa seurata tarjontaa ja hintakehitystä sekä kysyä tarjouksia useilta toimijoilta, kertoo kirjan toimittaja, palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitosta ja jatkaa: – Peltokasvien kasvinsuojelu 2015 -kirjaan on koottu suurimmilta vähittäisliikkeiltä valmisteiden keskimääräiset ainekustannukset, joista on laskettu keskimääräinen hehtaarikustannus. Tätä arvoa voidaan käyttää vertailupohjana omaa tarjousta kysyttäessä.

Peltokasvien kasvinsuojelu 2015 -kirjaan on koottu viljelykasveittain eri valmistajien peltokasvien, avomaan vihannesten ja mansikan rikkakasvien, kasvitautien ja tuholaisten torjuntaan vuonna 2015 markkinoilla olevat kasvinsuojeluaineet, niiden käyttösuositukset ja keskimääräiset ainekustannukset hehtaaria kohti. Lisäksi julkaisusta saa ohjeita mm. rikkakasvien, kasvitautien ja tuholaisten oikeista torjunta-ajoista viljelykasvin kehi­tysvaiheen mukaan sekä tautien ja tuholaisten torjunnan kynnysarvoista ja lajikkeiden taudinkestävyyksistä.

Kirjassa kerrotaan myös kasvinsuojeluaineiden tehoista, resistenssiryhmistä, viljalajikkeiden taudinkestävyyseroista, valmisteiden vaikutustavoista ja suojautumisesta kasvinsuojeluaineita käytettäessä. Mukana ovat koosteet valmisteiden ympäristörajoituksista, viljan ja perunan tankkiseoksista, ruiskutustekniikasta ja ruiskun kunnossapidosta sekä irrotettava taulukko viljan ruiskutusten tankki­seoksista. Kirjasta löytyvät myös valmisteiden uudet vesistörajoitukset, joita tulee noudattaa vuodesta 2015 alkaen.

Julkaisun ulkoasu, hinta ja saatavuus

Julkaisun koko on B5 ja laajuus 64 sivua, nelivärikuvitettu. ISBN 978-951-808-255-5. Kirjastoluokka 67.39. Käytännön Maamies -lehden kestotilaajat saavat kirjan tilaajaetuna lehden nro 2 liitteenä. Julkaisuja voi ostaa jälleenmyyjiltä ja kustantajalta ProAgria Keskusten Liitosta: www.proagriaverkkokauppa.fi, myynti@proagria.fi tai puh. 020 747 2485. Kirjan hinta kustantajalta tilattaessa on 31,90 €. Kotimaan lähetykset toimitetaan ilman toimitus- ja postimaksua kirjeenä tai pakettina.

Julkaisu on saatavana myös sähkökirjana, ISBN 978-951-808-256-2. Lisätietoja: www.ellibs.fi -> E-kirjakauppa.

Lisätiedot

Lisätietoja julkaisusta antavat ProAgria Keskusten Liitosta

palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen, sari.peltonen@proagria.fi, puh. 020 747 2477 tai
kustannuspäällikkö Hanne Teräväinen, hanne.teravainen@proagria.fi, puh. 020 747 2406.

Arvostelukappale- ja kansikuvapyynnöt: toimistosihteeri Heidi Aarnio,
heidi.aarnio@proagria.fi, puh. 020 747 2442.

Jaa

Artikkelit

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.