Palkkailmoitukset verottajalle tammikuun loppuun mennessä

15.12.2014

Työnantajan tai suorituksen maksajan on annettava vuosi-ilmoitus maksamistaan palkoista, työkorvauksista ja muista suorituksista suorituksen maksuvuotta seuraavan tammikuun loppuun mennessä. Sähköisesti tiedot voi ilmoittaa maanantaihin 3.2.2015 mennessä. Kotitalouden on annettava vuosi-ilmoitus maksamastaan palkasta vain silloin, jos samalle saajalle maksettu palkka on yli 200 euroa kalenterivuoden aikana. Tiedot ilmoitetaan jokaisesta työntekijästä erikseen.

Vuosi-ilmoituksen voi antaa sähköisesti Tyvi- tai Ilmoitin-palvelun kautta tai Verohallinnon verkkolomakkeilla. Jos palkanlaskennassa on käytetty pientyönantajien Palkka.fi-palvelua, vuosi-ilmoitukset voi myös lähettää tästä palvelusta. Ilmoituksen voi antaa myös tulostettavalla paperilomakkeella. Lomakkeen numero on 7801.

Yritykset, yhteisöt tai muut toimijat, joilla on Y-tunnus tarvitsevat sähköisiin palveluihin kirjautumista varten Katso-tunnisteen. Tunnisteet kannattaa hakea käyttöön jo nyt valmiiksi, sillä niitä tarvitaan alkavalla rahoituskaudella investointi- ja kehittämisrahoitusten hakemiseen sekä niiden maksatushakemuksien tekemiseen. Pankkitunnuksilla ei voi hoitaa kaikkia yritysten ja Y-tunnuksella toimivien yrittäjien ilmoituksia ja hakemuksia. Verohallinnon lisäksi myös työnantajan vakuutusyhtiö voi kysyä työntekijätietoja heidän vakuutusmaksuja varten, joten tiedot on hyvä säilyttää ja tarvittaessa tulostaa näitä muita kysyjiä ja tarpeita varten.

Ilmoittamistavoista ja ohjeista on kerrottu lisää vero.fi -sivuilla kohdassa Lomakkeet -> Vuosi-ilmoituslomakkeet.  Ohjeissa on myös esimerkkejä ilmoitettavista asioista ja omat kohtansa ulkomaisten työntekijöiden tiedoille.

Mikko Penttinen
Talous- ja yritysasiantuntija

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.