Neuvo-rahoitus sai jatkoa

1 min lukuaika

Uutinen

Vuodenvaihteen tauon jälkeen Neuvo-järjestelmä ja Hyrrä-asiointipalvelu ovat jälleen käytettävissä.

Neuvojuttukuvitusnettisivuartikkeli 0

Vuoden 2021alusta lähtien maatila voi saada neuvontaa 15 000 euron edestä aikaisemman 10 000 euron sijaan. Vuosina 2014–2020 tehty neuvonta lasketaan mukaan enimmäismäärään. Neuvonta jatkuu nykyisillä ehdoilla vuoden 2022 loppuun saakka.

ProAgrian Neuvo-tarjonta on laaja: kartoituksia, alku- ja tarveselvityksiä, erikokoisia suunnitelmia tai keskusteluja asiakkaan tarpeiden ja maatilan lähtökohtien mukaan. Neuvo-oikeudet koulutuksen kautta saaneilla asiantuntijoilla on vahva tilakokonaisuuden tuotannon, talouden ja johtamisen osaaminen ja ymmärrys.

Viljelijä näkee Vipu-palvelusta oman maatilansa jäljellä olevan neuvontakorvauksen valitsemalla Maatila-valikosta kohdan Neuvontakorvaus. Palvelun voi tilata joko täältä tai kysyä Neuvo-asiantuntijoiltamme. Neuvo-asiantuntija hakee neuvonnan jälkeen myös korvauksen maksuun ja viljelijälle jää vain arvonlisäveron osuus. Neuvonta onnistuu hyvin myös etänä.

Viljelijät ovat hyödyntäneet Neuvo-rahalla saatavia suunnitelmia, selvityksiä ja kartoituksia yhdessä asiantuntijoidemme kanssa aktiivisesti. Kärkiaiheita ovat olleet maatilan nykyaikaistaminen ja kilpailukyvyn parantaminen, ympäristökysymykset sekä kotieläinten hyvinvointi ja terveys. Neuvo-rahalla on voitu paneutua myös kasvinsuojeluun, energiatehokkuuteen ja luomutuotantoon.

Parhaillaan valmistelussa on myös tuotantoeläinten hyvinvointisuunnitelman lisääminen neuvontaosioihin. Lisäksi käynnissä on vuonna 2023 alkavan uuden EU-rahoituskauden neuvontakorvauksen suunnittelu.

Lisätietoa:

www.proagria.fi/neuvo
www.proagria.fi/neuvoasiantuntijat