Nautarekisterin uudistus koskien lihanauta- ja emolehmätiloja

2 min lukuaika

Uusi Ruokaviraston nautarekisteri otetaan käyttöön maaliskuussa 2022. Samalla nykyinen nautarekisteri lopetetaan.

Liha3

Nautarekisterin uudistus koskien lihanauta- ja emolehmätiloja

Uusi Ruokaviraston nautarekisteri otetaan käyttöön maaliskuussa 2022. Samalla nykyinen nautarekisteri lopetetaan.

Silloin tulee mahdolliseksi myös Ruokaviraston ilmainen nautarekisteri esim. Mtechin MinunMaatilani sijaan. MinunMaatilastani saa todella monipuolisia listoja ja mittareita näkyviin, eli sitä suosittelemme edelleen lämpimästi käyttämään. Jotta MinunMaatilani -ohjelma toimii maaliskuun jälkeen, on valtuutus annettava suomi.fi -sivuilla Mtech:ille sitä ennen.

Jos kuitenkin haluat siirtyä ilmaisohjelman käyttöön, kannattaa silti tehdä valtuutus myös Mtech:ille maaliskuuhun 2022 mennessä hyvissä ajoin. Tämä siksi, että silloin te voitte halutessanne tilata esim. ProAgrian asiantuntijan näyttämään MinunMaatilastani tilanne mittareita ja listoja, mitä ette muuten saa ilmaisohjelmasta. Tätä mahdollisuutta ei ole olemassa enää, jos ette ole valtuutusta tehneet maaliskuuhun mennessä.

Vinkkejä valtuutuksen tekemiseen

  • Nautarekisterin valtuutukset tehdään siis Suomi.fi-palvelussa hyvissä ajoin ennen maaliskuuta 2022. Jos sinulla ei ole käytössä verkkopankkitunnuksia tai muuta vahvaa sähköistä tunnistusvälinettä, voit tehdä valtuutuksen erillisellä hakemuksella. Lue lisää hakemuksella valtuuttamisesta Suomi.fi-sivustolta.
  • Tutustu ohjeeseen valtuutuksen antamisesta.
  • Samalla valtuutusta tehdessänne kannattaa hoitaa kuntoon valtuutukset Mtech:in lisäksi myös ETT ry:n (Naseva) ja teurastamojen osalta.
  • Valtuutus olisi hyvä antaa Mtechille nautaeläintietojen ilmoittamiseen ja nautaeläintietojen katseluun, ETT ry:lle nautaeläintietojen katseluun ja teurastamoille nautaeläintietojen ilmoittamiseen ja nautaeläintietojen katseluun. Muihin asioihin ei valtuutusta kannata antaa, vaikka vaihtoehtoja on olemassa.
  • Vaikka Ruokaviraston omassa ohjeessa tarkenteen antaminen on ehdollista, kannattaa tarkka tilatunnus lisätä valtuutuksen tarkenteeksi aina. Jos on olemassa useita tilatunnuksia, niin toiset tilatunnukset pitää antaa Lisää- painikkeen kautta, ei pilkulla erotettuna.
  • Valtuutusaika kannattaa laittaa pitkäksi, esim. 10 vuotta (valtuuden voi päättää milloin vain), ettei unohdu valtuutuksen uusiminen.
  • Annetut valtuudet, voi käydä katsomassa ja muuttamassa Suomi.fi sivuilla.

NAUTAREKISTERIN VALTUUTTAMINEN EI ONNISTUNUT, MISTÄ VOI PYYTÄÄ APUA?

Apua saa Suomi.fi:n Organisaatioiden asiakaspalvelusta, palvelupuhelin 0295 53 5115 (pvm/mpm), arkisin klo 10.00–15.00.

Myös tuotosseurannan asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa p. 09 8566 5980, arkisin klo 8.15-16.00. tai tuotosseuranta@proagria.fi

Asiasta myös: https://www.proagria.fi/ajankohtaista/nautarekisteri-uudistuu-mita-pitaa-tehda-16915