Maidosta Maitoon -hanke kiinnosti EAAP 2017 -kongressissa Tallinnassa

01.09.2017

ProAgrian Maidosta maitoon (MaMa) -hanke oli esillä Tallinnassa kotieläintieteen tutkijoiden vuosittaisessa EAAP kongressissa 28.8. - 1.9. Kongressissa oli osallistujia yli 55 maasta. Hanke sai tilaisuudessa paljon positiivista palautetta.  

Lypsylehmän seosrehuruokinnan asiantuntija ja valtakunnallinen huippuosaaja Anne Anttila ProAgria Etelä-Pohjanmaalta oli mukana esittelemässä Maidosta maitoon -hankkeessa tähän mennessä saatuja tuloksia. – Hanke on herättänyt tilaisuudessa paljon kiinnostusta ja keskustelua erityisesti eri maiden käytännöistä ketoosimittauksissa, kertoo Anttila. - Myös syitä hankkeessa saatuihin tuloksiin, mm. tilakohtaisiin vaihteluihin, on pohdittu yhdessä. 

Lypsylehmien poikimisen aika riskialtteinta aikaa lehmän sairastumiselle

ProAgrian Maidosta maitoon (MaMa) -hanke on ProAgria Etelä-Pohjanmaan, Työtehoseuran (TTS) ja ProAgria Keskusten Liiton yhteistyöhanke. Hankkeessa tutkitaan siirtymäkauden lehmää erityisesti poikimisen jälkeen aineenvaihduntasairauksien, ja erityisesti piilevän ketoosin, osalta.

Hanketta toteutetaan Etelä-Pohjanmaalla maitotiloilla, joissa asiantuntijaryhmä perehtyy pilottitilojen työnkäyttöön, lehmien olosuhteisiin ja ruokintaan sekä siihen, mikä niiden vaikutus on lehmien terveyteen ja tilan tuloksiin. Tilat saavat alkukartoituksen jälkeen toimenpide-ehdotuksia. Vuoden kuluttua tiloille tehdään kartoitus uudelleen ja havainnoidaan, kuinka muutokset ovat vaikuttaneet tilan tuloksiin.

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.