Lampaiden tuotosseuranta sai ICAR-hyväksynnän – kiitos lampureille

03.07.2018

ProAgria Keskusten Liitto haki joulukuussa 2017 suomalaisten lampaiden tuotosseurannalle kansainvälisen tuotosseurantaorganisation ICAR:in hyväksyntää. Auditointi eli toiminnan arviointi tehtiin huhtikuussa ja päätös hyväksynnästä saatiin 31.5.2018.

ICAR antaa jäsenmailleen ohjeistukset muun muassa tuotosseurantaan, eläinten tunnistukseen, tuotosseurannan työmenetelmiin sekä jalostusarvojen laskentaan, jotta järjestelmä pysyy yhtenäisenä ja kansainvälisesti myös osiltaan vertailukelpoisena.

ICAR:lla on 115 jäsentä 57:stä maasta. ICAR:n tavoitteena on kehittää maailmanlaajuisesti kotieläinten tuotosseurantaa ja lisätä siihen liittyvien mittausten luotettavuutta. Jäsenyyden etuina ovat muun muassa kontaktien luominen eri maiden kotieläintoimijoiden välille ja tiedonsaanti kansainvälisistä tutkimuksista. ICAR luo kotieläinten tuotosseurantaan yhteiset kansainväliset standardit, joilla on tieteellinen perusta ja joita voi hyödyntää maa- ja rotukohtaisten jalostusjärjestelmien kehittämisessä.

Jatkossa ProAgrian lampaiden tuotosseurantaan liittyy tämä ICAR:in logo merkkinä laadusta ja hyvistä toimintatavoista.

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.