Byrokratian purku on edennyt

13.10.2017
ProAgria Etelä-Savo
TIEDOTE 13.10.2017
 

Byrokratian purku on edennyt!

Mistä on luovuttu eteläsavolaisten viljelijöiden ja viranomaisten esitysten pohjalta?

 
Etelä-Savon alueen maatalouden byrokratian purkamiseen liittyvää työtä on tehty vuoden 2015 lopulta lähtien Etelä-Savon maitoryhmän aloitteesta. Vuoden 2016 alkupuolella eteläsavolaiset viljelijät, paikalliset viranomaiset, MTK ja asiantuntijat määrittivät konkreettisia byrokratian purkuun liittyviä kehittämisehdotuksia. Näistä ehdotuksista koottiin seikkaperäinen raportti ”Mistä tulee luopua? Eteläsavolaisten viljelijöiden ja viranomaisten esittämät Byrokratian purku – kehittämisehdotukset.” Raportti luovutettiin maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle projektin päätösseminaarissa 25.4.2016, joka kokosi laajasti yhteen eri viranomaistahoja ja viljelijöitä. 
 
Maanantaina 16.10.2017 julkaistaan raportti ja tarkastellaan väliaikatuloksia kaksi vuotta sitten käynnistyneen byrokratian purkutyön etenemisestä seminaarissa
"Mistä on luovuttu eteläsavolaisten viljelijöiden ja viranomaisten esitysten pohjalta".
Järjestäjien lisäksi tilaisuudessa käyttävät puheenvuoron ja osallistuvat paneelikeskusteluun
• Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
• Elintarvikevirasto Eviran pääjohtaja Matti Aho 
• Maaseutuvirasto Mavin ylijohtaja Antti-Jussi Oikarinen 
• Maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston osastopäällikkö Minna-Mari Kaila 
• MTK:n maatalousjohtaja Johan Åberg
• Maatalousyrittäjä Yrjö Ehrnrooth
 
Byrokratian purkutyössä viljelijät, viranomaiset, etujärjestö ja asiantuntijat ovat pyrkineet samaan ”maaliin”, jotta elinkeinon ja tuottajien kilpailukyky ja elintarvikeketjun turvallisuus säilyvät ja paranevat ilman tarpeetonta byrokratiaa. Yhteinen matka on luonut tähän mennessä kaikille osapuolille uutta osaamista ja ymmärrystä. Prosessin aikana on syntynyt myös keskinäistä luottamusta toimijoiden välille. Ymmärryksen ja luottamuksen syntyminen mahdollistaa toimintatapojen ja asenteiden muuttumisen jatkossa.  
 
Eteläsavolaisten viljelijöiden ja viranomaistahojen (Evira, Mavi, MMM, Tukes) keskustelu jatkuu tulevan seminaarin jälkeen tiiviinä. Aihetta tarkastellaan jatkossa siitä näkökulmasta, voisiko byrokratiasta olla hyötyä maatila- ja maaseutuyritystoiminnassa. Etelä-Savon ELY-keskus on myöntänyt selvitystyölle hankerahoitusta Euroopan maaseuturahastosta 30.6.2018 asti. 
 
Maatalouden byrokratian purkutyötä on tehty osana Etelä-Savon maaseutu ICT -hankkeen sekä 1.2.2017 lähtien Byrokratian hyödyntämien maatila-/maaseutuyrityksen toiminnassa ja johtamisessa -hankkeiden toimintaa.  Ensin mainitun hankkeen toteuttajat ovat Etelä-Savon Koulutus Oy ja ProAgria Etelä-Savo.  Byrokratian hyödyntämien maatila-/maaseutuyrityksen toiminnassa ja johtamisessa -hanke on ProAgria Etelä-Savon toteuttama hanke. Molempia hankkeita rahoittavat Euroopan maaseuturahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.
 
Seminaari "Mistä on luovuttu eteläsavolaisten viljelijöiden ja viranomaisten esitysten pohjalta"
Mikkelin yliopistokeskuksen auditorio 16.10. klo 12-15.30
Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli
 
Lisätietoja:
maitotilayrittäjä Anne Nykänen, annenykanen@suomi24.fi, p. 050 587 1509
palvelu- ja kehityspäällikkö Pekka Häkkinen, pekka.hakkinen@proagria.fi, p. 0400 381 432
 
 
 
 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.