Temppuradan kilit ja kansainväliset keritsijät Ilmajoella

05.09.2014

Temppuradan kilit ja kansainväliset keritsijät Ilmajoella

Sedun Ilmajoen yksikössä järjestetään jälleen perjantaina ja lauantaina 12.–13.9.2014 perinteiset valtakunnalliset lammas- ja vuohipäivät.

Tuttuun tapaan perjantai on ammattilaispäivä. Tuolloin arvostellaan 32 erirotuista pässiä, jotka ovat kaupan lauantain huutokaupassa ja kuullaan ajankohtaista asiaa lampaiden ja vuohien kasvatukseen liittyen. Luennoilla kuullaan uusinta tietoa uusista terveysvalvontaohjelmista, jotka ovat muuttuneet pakollisista vapaaehtoisiksi, sekä uuden EU-ohjelmakauden tukiehdoista. Lisäksi jaossa on tietoa eläinaineksen hallintaa helpottavasta WebLammas-ohjelmasta ja Vuohirekisterihankkeesta. Siinä on aloitettu sukuselvitysten teko, koska harvinaisten suomenvuohien sukusiitosaste uhkaa nousta hälyttävän korkeaksi. Myös mahdollinen teuraskilipalkkio kiinnostaa tuottajia, mutta onko markkinoita?  

Lauantai on yleisöpäivä, jolloin tapahtumaan kutsutaan kaikki kiinnostuneet ikään katsomatta. Päivän kohokohta on epäilemättä suuri kerintäkilpailu, jossa kilpaillaan sekä Suomen mestaruudesta että kansainvälisissä taidoissa, sillä mukana on suomalaisten lisäksi kolme virolaista ja yksi ukrainalainen keritsijä.

Erityisesti lapset viihtyvät tapahtumassa lauantaina, sen takaa Sedun opiskelijoiden ja SeAmkin Farm Experience -hankkeen toteuttama ohjelmakimara. Luvassa on mm. maatalouskonenäyttely, huovutustyöpaja, polkutraktorirata ja kaikkien suosikki, Herra Hakkarainen. Lisäksi jo Seinäjoen Farmari-näyttelystä tutut kilit esiintyvät temppuradallaan, ja  Suomen Paimenkoirayhdistys järjestää paimennusluennon ja näytöksiä.

Valtakunnallisten lammas- ja vuohipäivien järjestäjinä ovat Koulutuskeskus Sedu ja ProAgria Etelä-Pohjanmaa. Täydellisen ohjelman löydät sivun alalaidasta.

Lisätietoja:        Milla Alanco, lammas- ja vuohituotannon asiantuntija, ProAgria Etelä-Pohjanmaa, 040 7060 558, milla.alanco@proagria.fi

 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.