Pohjanmaan Peltopäivä vastaa viljelijöiden kysyntään

03.02.2014

Berner Oy, Boreal Kasvinjalostus Oy ja ProAgria Etelä-Pohjanmaa järjestävät 29.7.2014 ensimmäistä kertaa kasvintuotantoon keskittyvän peltopäivän Etelä-Pohjanmaalla. Pohjanmaan Peltopäiväksi nimetyn tapahtuman paikkana on MTT Ylistaron tutkimusasema ja Perunantutkimuslaitos ympäristöineen.

Laaja ammattitapahtuma

Erityisesti ammattiviljelijöille suunnatun Peltopäivän teemana on tuottava kasvinviljely. Tapahtumassa ovat kattavasti esillä mm. viljojen, öljykasvien ja perunan lajikkeet, kasvinsuojelu sekä kasvintuotannon tutkimus.  

Etelä-Suomen ProAgria-keskukset ovat järjestäneet vuodesta 2007 alkaen valtakunnallisen Peltopäivän Inkoon Västankvarnissa.  Kysyntää alueellisen Peltopäivään on ollut runsaasti.

-Vastaamme nyt toiveisiin järjestämällä Peltopäivän Etelä-Pohjanmaalla yhdessä Bernerin ja Borealin kanssa, Peltopäivän näyttelypäällikkö Henri Honkala ProAgria Etelä-Pohjanmaasta kertoo. -Koska kiinnostusta on, odotamme paikalle päivän aikana noin tuhatta kävijää.

Honkalan mukaan tapahtumaa markkinoidaan parhaillaan näytteilleasettajille, ja vastaanotto on ollut erittäin positiivista. Etelä-Pohjanmaa on vahvaa alkutuotantoaluetta ja Peltopäivä on erinomainen tilaisuus tavoittaa tuottajia.

Ruuduilla runsaasti uusia lajikkeita ja kasvinsuojeludemoja

Peltopäivää järjestämässä on kolme vahvaa kasvinviljelyn ammattilaista.

Boreal esittelee Peltopäivässä uusia, Pohjanmaalle hyvin soveltuvia lajikkeita, lajikekehitystä sekä kasvinjalostuksen koetoimintaa.  

-Ensi syksynä markkinoille tulee runsaasti Borealin uutuuslajikkeita, kaupallinen johtaja Satu Pura Borealilta kertoo. -Viljelijät pääsevät tutustumaan niihin mm. kylvetyissä näyteruuduissa.

Pohjanmaa on vahvaa ohran tuotantoaluetta, ja Puran mukaan erityisesti monitahoisen ohran lajikekehitys on edennyt isoin askelin. Ohralajikkeet ovatkin vahvasti esillä Peltopäivässä.

Myös maamme parhaat kasvinsuojeluasiantuntijat ovat mukana tapahtumassa. Bernerin kasvinsuojeluosasto toteuttaa kasvinsuojelun demoruutuja, joilla tuodaan esille eri rikkakasviaineiden ja niiden yhdistelmien tehoja.

-Näyteruuduissa otetaan tarkasti huomioon myös resistenssiriski, ja huolehditaan, ettei valmisteelle pääse syntymään kestävyyttä, markkinointipäällikkö Lasse Matikainen Berneriltä kertoo. -Tautikokeissa näytetään miten eri aineet ja niiden annosmäärät vaikuttavat tauteihin.

Uutuutena ovat nähtävillä syysrapsin kaksoiskylvömenetelmäkokeet, joissa ohran joukkoon kylvetään syysrapsia keväällä, kesällä ja pari viikkoa ennen ohran puintia.

ProAgria Etelä-Pohjanmaa puolestaan on uudistamassa kasvintuotantopalveluitaan. Sen myötä suurille, kehittäville tiloille suunnattu tarjonta paranee.

-Tuotannon rinnalle nostetaan nyt myös kasvintuotannon talous, palvelupäällikkö Henri Honkala kertoo. -Peltopäivässä esittelemme kattavia kasvintuotannon palveluitamme.

Lisätietoa Peltopäivästä:

Näyttelypäällikkö, palvelupäällikkö Henri Honkala, ProAgria Etelä-Pohjanmaa, henri.honkala@proagria.fi, p. 040 827 7100
Lasse Matikainen, markkinointipäällikkö, Berner Oy, lasse.matikainen@berner.fi, p. 0500 302 066
Satu Pura, kaupallinen johtaja, Boreal Kasvinjalostus Oy, satu.pura@boreal.fi, p. 040 725 6980
             
Berner Oy on kasvinsuojelun edelläkävijä Suomessa 80 vuoden kokemuksella.  Oma koetoiminta ja vahva suomalaisen kasvintuotannon tuntemus antavat vahvan perustan tarjota ratkaisulähtöistä palvelua sekä neuvontaa viljelijöille ja yhteistyökumppaneille. Valikoimaamme kuuluvat kasvinsuojeluaineet maataloudelle ja ammattimaiseen puutarhaviljelyyn sekä siemeniä erityiskohteisiin. Lue lisää www.kasvinsuojelu.berner.fi.

Boreal Kasvinjalostus Oy jalostaa ja markkinoi satoisia ja laadukkaita peltokasvilajikkeita pohjoisissa oloissa toimiville ammattiviljelijöille. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 110 vuotta suomalaisen kasvinjalostuksen käynnistymisestä sekä 20 vuotta Borealin perustamisesta. Lisätietoa Borealin toiminnasta ja lajikkeista www.boreal.fi.

ProAgria Etelä-Pohjanmaa on viljelijöiden ja maaseutuyrittäjien tarpeisiin vastaava 90 toimihenkilön asiantuntijaorganisaatio. Olemme kehittäneet eteläpohjalaista maataloutta ja maaseutua yli 150 vuotta. Toimimme voimakkaalla, elinkeinoon investoivalla maa- ja kotieläintalousalueella. Lisätietoja osoitteesta www.proagria.fi/ep.
 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.